Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1387

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko mahdollista ostaa käytetty auto siten, että ystäväni joka asuu Italiassa, ajaisi lomareissulla autonsa tänne, ja tekisimme kaupat. Kävisin tullissa ja…?

Näytä vastaus

Vastaus:

Miksipä ei, mutta auto pitää myös poistaa Italian rekisteristä. Muuten voi tulla ystävälle kalliiksi. Jos se onnistuu viemällä pelkät rekisterikilvet ja paperit sikäläisile viranomaisille, niin ystäväsihän voi sitten ähettää kotiin palattuaan loput paperit sinulle.

En tunne Italian systeemeitä, joten ensiksi kannattaa ottaa tuo rekisteristä poistaminen selville. Suomeen rekisteröintiin tarvitaan vanha rekisteriote, kauppakirja ja todistukset, joita tarvitaan sen osoittamiseksi, että auto täyttää Suoen ja EU:n vaatimukset. Jos autoon kovin vanha, ongelmia voi olla, mutta katalysaattorilla varustetut bensamallit eivät yleensä tuota ongelmia.

Julkaistu: 19.11.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.