Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1383

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mitä seikkoja tulisi huomioida uutta autoa ostettaessa, onko ns. “pakollisia” lisävarusteita joista kannattaisi lisähinta maksaa? Esim. onko nykyisin eroja maalipinnan kestävyydellä, jos verrataan metallivärien ja “normaalivärien” kesken? Kannattaako metallivärin lisähinta maksaa jos ei ajatella estetiikkaa? Entä onko muita huomioitavia seikkoja?

Näytä vastaus

Vastaus:

No ainakin radio ja irrotettavat lattiamatot, elleivät ne kuulu kauppaan kuten yleensä on tilanne. Myös ilmastointi alkaa jo olla sellainen varuste, että sitä vailla olevaa autoa pidetään puutteellisena, vaihtoarvokin on ainakin uudehkona huonompi.

Kyllähän kaksikerrosväri eli ns. “metalliväri” on sen takia kestävämpi, että pinnassa on lakkakerros, joka suojaa alla olevaa väriä. Lakka on kovempi kuin jotkut maalit, etenkin punainen tavallinen väri kuulemma on pehmeämmän pigmenttinsä takia helpommin kuluva ja naarmuuntuva.

Punaisenkin auton saa kuitenkin pysymään hyvän näköisenä, kun muistaa pestä ja vahata autoa usein. Pesussakin kannattaa olla tarkkana, ettei pintaa hangata hiekkaisilla harjoilla pilalle.

Mahdollisten vaurioiden sattuessa metalliväri on hankalampi, sillä korjattua osaa on perin vaikea saada täsmälleen saman näköiseksi kuin alkuperäinen tai muu auto. Vaikka väri on yhdestä suunnasta aivan mallissaan, toiselta suunnalta se voikin näyttää aivan eri väriseltä.

Lisähinnan maksamisen kannattavuuteen en ota kantaa. Tärkeintä on, että on itse auton ulkonäköön tyytyväinen. Tästä ehkä voi jotain maksaakin.

Julkaistu: 18.11.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.