Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1374

Kysy autoista - kysymys 1374

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kysyisin Volkswagen venton tyyppivioista. -97 vuosimalliin liittyvät viat kiinnostavat. Onko koneissa ollut suurempia onkelmia? Alusta? Lohkot näyttävät olevan ruosteessa useimmissa autoissa joita olen nähnyt!

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei noissa ihmeitä liene ollut. Valurautainen lohko ruostuu lämmön ja suolaroiskeiden yhteisvaikutuksesta, mutta ei se puhki ennätä ruostua, ja ruostuminen hidastuu ruostekerroksen tultua paksummaksi, joten tuo ei ole ongelma.

Sen sijaan Volkkareissa on ollut aika yleistä, että öljypohja ruostuu puhki. Ruostuminen ei sentään ala sisäpuolelta, joten ulkopuolen maalipinnan kuntoa seuraamalla ja tarvittaessa uudelleen maalamalla ongelmalta välttyy.

Volkkarien tehtaalla tehty ruosteenestokäsittely on hyvä, alusta ja kori yleensäkin kestävät hyvin, mutta vain ilman kolhuja. Jos helmoja tai muitakin korin osia on kolhittu, ruoste pääsee kolhuista vauhtiin, ja silloin ei enää suojauksesta ole apua. Kolhut pitää korjata heti ja kunnolla, muuten ruoste iskee.

Julkaistu: 15.11.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.