Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 134

Kysy autoista - kysymys 134

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kyllä olisi ihan paikallaan saada tuomittua oikeudessa kaikki ne jotka ovat syyllisiä autoverotuksen pitkittämiseen, 7-vuotta meni ettei asiaa korjattu vaikka kaikki muut eu-direktiivit on kyllä toteutettu mallioppilasmenetelmällä verorahoja säästelemättä!! Mikähän ihme se on näissä autoasioissa että suomen valtio katsoo voivansa toimia eu-lakejakin vastaan peräti seitsemän vuotta ja vasta kun eu-oikeus antaa päätöksensä ruetaan tekemään jotain asian eteen ja sittenkin vain niin vähän kuin mahdollista! Joku raja pitää olla valtionkin röyhkeydellä jonka jälkeen rangaistus seuraa päättäjiä, muutenhan ne voivat tehdä aivan mitä tahansa diktaattorimaisia päätöksiä!!

Mitä ne 200-kansanedustajaakaan ovat siellä eduskunnassa tehneet kun eivät ole saaneet tätäkään asiaa kansalle edulliseen kuntoon, eikä edes 7-vuoden eu-lakien vastainen toiminta ja vääryys aiheuta välikysymyksissäkään hallituksen epäluottamuslausetta!!!!!! Tässä sen näkee että välikysymykset ja muu politiikka on pelkkää teatteria kansalle ja kulissien takana toimitaan täysin toisin kuin tyhmälle vaalikarjalle esitetään!

Näytä vastaus

Vastaus:

Opettele nyt ensimmäiseksi kirjoittamaan kuten koulussa on opetettu! EI siis 7-vuotta vaan 7 vuotta, ilman mitään viivoja!!!!

No sitten asiaan. Tuo vetkuttelu EU:n lainsäädännön täytäntöönpanon kanssa on juuri sitä, mitä kaikki muutkin EU-maat tekevät. Ei siinä mitään oikeuteen viemistä ole, koska asiassa on toimittu Suomen lakien mukaisesti. Autovero on vain yksi tapa kerätä rahaa valtion pohjattomaan kassaan. Ja jos nykymuotoinen verotus ei sovi, niin sitten tulee toinen tapa, joka tuottaa vähän enemmän.

Käsitykseni on, että käytettyjen autojen tuontiverotuksen muuttuminen ei tuo ainakaan mitään hyvää tavalliselle autonkäyttäjälle. Jos käytettyjen hinnat kääntyvät nopeammin laskuun, se merkitsee, että autoilun kustannukset kallistuvat, koska auton arvo laskee nopeammin. Jos tuonti vähentää uusien autojen myyntiä ja siinä ohessa autoveron tuottoa, syntyvä aukko paikataan jotenkin muuten.

Ne 200 kansanedustajaa (ei siis 200-kansanedustajaa!!!) ovat saaneet aikaan juuri sen, että on toimittu Suomen lakien mukaan. Lain muuttamiseen tuli vasta nyt pakko, koska sitä ei aiemmin ole yksiselitteisesti todettu EU:n lainsäädännön vastaiseksi. Nyt on, ja laki muuttuu. Jo sitä ennen muuttuu verotuskäytäntö. Tilanne on poikkeuksellinen, verottaja ryhtyy toimimaan tavalla, jota ei ole määritelty Suomen laissa.

Julkaistu: 20.9.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.