Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1327

Tapio Ketonen

Kysymys:

Terve Ketonen! Oli tuossa yksi aamu pakkasta (ennen sisätilan lämmittimen ostoa…) ja rahnutin lasia parkkikiekolla jossa kyllä on sellainenkin puoli jolla on tarkoitettu jäätä raapia. Jään raapimisen ja lasin sulamisen jälkeen aurinkoon päin ajaessa huomasin lasin olevan aivan järhettömillä naarmuilla… Lasi ei ollut mitenkään erityisen likainen ennen jäätymistään eikä raappa nyt niin huonossa kunnossa ole! Eli mikä neuvoksi, onko uusi tuulilasi ainoa vaihtoehto? Ei mikään lasivaha taida naarmuja poistaa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Jaa-a, vaikea sanoa, mikä on ollut naarmujen syynä. Jos lasi on muuten hyvässä kunnossa eli miltei uusi, niin silloin se kannattaa hioa. Suomessa on tietääkseni vain kaksi lasien hiomiseen erikoistunutta yrittäjää, jotka toimivat myös Novus-lasinkorjaajina. Heidän yhteystietonsa löytyvät osoitteesta http://www.tuulilasikorjaus.com. Tuo linkki vie suoraan hiomisesta kertovalle sivulle. Novuksen pääsivulle pääsee tässä näkyvällä osoitteella. Toinen näistä korjaajista, Markku Lanttola, kävi näyttämässä naarmujen poistamista Tuulilasin tallissa pari vuotta sitten, asiasta oli juttua numerossa 4+/2000.

Naarmujen poistaminen ei omatoimisesti taida onnistua, vaarana on vain naarmujen paheneminen.

Julkaistu: 5.11.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.