Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1326

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mitä tarkoittaa nastarenkaiden sisäänajo?

Näytä vastaus

Vastaus:

Sitä, että uusilla renkailla ajetaan aluksi mahdollisimman siististi, jotta nastat asettuisivat mahdollisimman hyvin paikoilleen. Tämä tarkoittaa, että autolla ei tehdä rajuja kiihdytyksiä tai jarrutuksia.

Useimmiten nastoituksen ja asennuksen välillä ei ole kulunut kovin pitkää aikaa, ja nastan reikä ei ole vielä muotoutunut nastan muotejen mukaiseksi. Kumi asettuu aikaa myöten siten, että se puristaa nastoja tasaisesti joka kohdasta, ja tässä vaiheessa nastat pysyvät jo huomattavasti paremmin rei´issään.

Nastojen pysymisen kannalta olisi paras, jos nastat asennettaisiin jo keväällä, tällöin ne saisivat asettua kesän aikana. Jotkut ovat yrittäneet nopeuttaa tätä prosessia pitämällä renkaita jonkin aikaa kuumassa saunassa. Rauhallinen ajo ensimmäisten tuhannen tai parintuhannen kilometrin ajan on kuitenkin normaalisti täysin riittävä keino.

Julkaistu: 5.11.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.