Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1315

Kysy autoista - kysymys 1315

Tapio Ketonen

Kysymys:

Meille on tulossa vauva. Kun ostimme Skoda Fabian luimme etta autossa on ISOFIX kiinnitys lasten turvaistuinta varten. Sen pitaisi olla helppo kayttoinen. Mista sellaisia saa ostaa? Emme ole nahneet viela yhdessakaan mainoksessa mainintaa kyseisesta kiinnityksesta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Asiasta löytyy kyllä tietoa netistä, autoliikkeistä ja lastenistuimia myyvistä liikkeistä. Toistaiseksi ISOFIX-kiinnityksellä varustetut tuotteet ovat vielä aika pitkälti merkkikohtaisia, mutta pyrkimys on yleiseen standardiin. Asia on vasta kehitteillä. Järjestelmä on hyvä ja helppokäyttöinen, mutta sen käyttöönotto ja yleistyminen näyttää vievän aikaa.

Tositaiseksi valtaosa markkinoilla olevista istuimista on tarkoitettu kiinnitettäviksi turvavöillä. Harvat ISOFIX-kiinnitteliset ovat tiettävästi aika kalliita. Tämä on luonnollista, koska tällaisia istuimia myydään lähinnä merkkiliikkeissä, ja niiden hinnoitteluhan tunnetaan.

Julkaistu: 1.11.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.