Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1304

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tervehdys. Kävi mielessä, josko hakisin Saksasta tuollaisen Audi V8 4.2 Quattro:n mallia 92 – 93 eläkepäivieni ratoksi. Yritin tuolta netistä katsella “Suomi hintaa” kyseiselle autovanhukselle vaan en löytänyt. Voisitko auttaa asiassa. Samoin kiinostaisi tietää voiko kyseistä alkuperäiskappaletta rekistöröidä tänne Suomeen vai saako tuohon probleemaan mahdollista ennakkotietoa peräti Akesta. Vielä lisäksi mahdollinen mielipiteesi kyseisestä autosta sekä mistä mahdolliset testit löytyisivät. PS. “vai tyytyäkkö samanvuotiseen 300:een bensameseen”.

Näytä vastaus

Vastaus:

Noita Audeja ei juurikaan liiku vaihtomarkkinoilla, joten hinnoittelu on hankalaa. Tietenkin eräs mahdollisuus on Suomen Autoalan Tietopalveluverkko Oy:n puhelinpalvelu, sehän on samoilla tiedon lähteillä kuin Tulli. Suomen Autoalan Tietopalveluverkkokin joutuu lähinnä arvaamaan tuon hinnan. Heidän arvauksensa on kuitenkin sikäli parempi, että Tulli käyttää heidän hinnastoaan veroa määrätessään.

Audin rekisteröinnissä ei pitäisi olla ongelmia, tarvitaan vain mieluimmin Saksasta esim. TÜV:ltä saatu todistus siitä, että auto täyttää tietyt vaatimukset. AKE kun tykkää turhasta paperista eikä salli autoja merkittäväksi rekisteriin ilman moisia sinänäsä joutavia todistuksia.

Arvioni on, että Audille jää aika mukavasti hintaa, joten veroa menee melkoisesti. Ei noita ole meillä testattu, mitä nyt joskus vähän ajeltu. Ei niistä jutuista paljon selviä, mitä nyt on suu apposen avoimenaan ihailtu.

Julkaistu: 28.10.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.