Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 130

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen omistanut 3vuotta Ford Escord STW 1.8TD -96. Mittarilukema on 280tkm, ja olen huomannut seuraavanlaisia ongelmia: Naftansuodattimen jalustan vuotaminen – kulutus alhainen, CO arvot erittäin hyvät, mutta kiihdytettäessä esiintyy nykimistä. Laturi vaihdettiin juuri. Kytkinpolkimen muovivivusto murtui. Muuten auto on toiminut moitteettomasti, jäykempiä jousia kyllä kaipaisi moottoritieajossa.

Onkohan nuo oireet normaaleja tuon ikäiselle Eskolle – vai onko vielä odotettavissa jotain muuta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Aika normaaleilta vaivoilta kuullostavat. Tuo kytkinpolkimen vivustoasia on mielenkiintoinen ja ilmeisesti Eskolle ominainen ongelma. Auton jousitusta ehkä saisi tanakammaksi vaihtamalla iskarit. CO-arvot ovat dieselissä aina hyvät, ongelma on yleensä savutus eli noki.

Tuo nykiminen voisi liittyä moottorin tuentaan, jospa kumityynyt ovat pehmenneet. Muutenhan tuonikäisen dieselin ei vielä pitäisi temppuilla, eikö se ruiskutuspumppu ole vilä vanhanaikainen eli mekaaninen, siis ilman elektroniikkaa?

Kyllähän noilla kilometreillä jo alkaa tautia tulla pieneen autoon, ei Escort ole tehty yhtä järeästi kuin 124-sarjan Mersut. Mutta huoltamalla ja kuluvia osia uusimalla uto palvelee vielä pitkään.

Julkaistu: 21.9.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.