Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1278

Tapio Ketonen

Kysymys:

Asun Hongkongissa ja olen harkitsemassa toisen muuttoauton tuontia Suomeen. Jaguar XJ-6 Sovereign mallia saa taalta n. 5000 Eurolla, toinen vaihtoehto olisi 92-93 Lexus LS 400, hinnat samaa luokkaa. Omien laskujeni mukaan veroa ei tarvitsisi maksaa tuon ikaisesta autosta ollenkaan. Voisitko varmistaa laskelmani oikeellisuuden, hieman pelottaa jos sittenkin tulee veroa, se on mahdollisesti suuri. Kumpi autoista olisi halvempi huoltaa ja pitaa.Kummassa on suurempi kulutus ja mita luokkaa se mahtaa oikeasti olla. Kumman hankkisit itse. Ohjaus on tietysti oikealla mutta siihen olen jo tottunut.

Näytä vastaus

Vastaus:

Jos tuot auton Hongkongista, se verotetaan aivan kuten ennenkin eli voimassa olevan autoverolain mukaan. Uudistus koskee vain tuontia EU-alueelta. Elikkä lähtökohtana on vastaavan uuden automallin veroton hinta. Muuttoauton verosta myönnetään autoverolain 25. pykälässä mainittu alennus.

Noita autoja vastaavien uusien automallien hinnat ovat aika korkeita, joten autoveroa saattaa kertyä maksettavaksi saakka. Missään tapauksessa et voi tuoda toista muuttoautoa, verosta saa vähennyksen vain yhdestä autosta. On lisäksi syytä ottaa selville, täyttävätkö sikäläiset autot meillä voimassa olevat tekniset vaatimukset. USA:sta tuotavat, ilman eurooppalaisia hyväksyntöjä olevat autot saa rekisteriin, mutta Kiinasta en ole varma.

Veroasioista kannattaa etsiä lisätietoa Tullin sivuilta ja esimerkiksi suoraan osoitteesta www.tulli.fi/tietoa_ja_ohjeita/ohjeita/ohjeet/2002_08.html.

Julkaistu: 24.10.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.