Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1258

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen harkinnut jo pitkään mazda rx-7 auton ostoa,mutta pelkään etten saa moottoriin osia jos jotakin hajoaa. Ja jos saisinkin niin osaako kukaan korjata wankel moottoria?

Näytä vastaus

Vastaus:

Jokseenkin varmaa on, ettei osia saa suoraan hyllystä. Sama vaiva silti on muillakin harvinaisilla automalleilla. Osia voi kuitenkin tilata, ja tarvittaessa ne tulevat lentorahdilla varsin nopeasti. Keski-Euroopassa autoja on varsin paljon, joten Euroopan keskusvarastolta tavarat tulevat aivan yhtä nopeasti kuin muihinkin autoihin. Nykyisin useimpien autojen moottorien varaosat tulevat keskusvarastosta joko Saksasta, Belgiasta tai Ruotsista, koska moottoriremontteja tehdään hyvin harvoin.

Wankelien korjaamisesta kokemukset lienevät Suomessakin hyvin vähäiset. Maahantuoja eli Vantaan Kaivokselassa sijaitseva Inchcape Motor Finland on paras paikka. Kuulemma joku korjaaja Tampereella päin rakensi moottorin kuntoon, mutta “aika usein hän tänne soitteli”, todettiin maahantuojalta.

Oma ongelmansa on sitten varaosien hinta. Kun osia saa vain merkkiorganisaation kautta, hinnoittelu on tehty siten, että osia varmasti kannattaa myydä. Edellämainittuun moottoriin korjaaja oli ostanut osia pitkälle yli 20 000 markan arvosta.

Julkaistu: 17.9.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.