Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1236

Kysymys:

Kerropa,millaisia tyyppivikoja esiintyy Citroen Xantiassa vm.-99. Onko auto herkkä ruostumaan?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tietoja Xantian tyyppivioista ei ole meillepäin kantautunut. Ruostumisesta siteeraamme Ruotsin Korrosionsinstitutin hiljakkoin julkistettua tutkimusta:

Citroën Xantian korroosionkestävyys on vuosimalleissa 1994-1995 lähellä keskiarvoautoa, mutta mallit 1996-1997 kuuluvat alempaan korroosionkestävyysryhmään. Citroen Xantian takalokasuoja on muotoiltu eri tavalla, yksinkertaisena peltinä. Takaluukku on muovia. Muissa tutkituissa korinosissa on puhdas sinkkikerros, joka on tutkimuksen paksuimpia. Hieman puutteellisesta liimauksesta ja ruosteenestoaineen puuttumisesta johtuen on kynnyskoteloissa, ovissa ja konepellissä esiintynyt voimakasta ruostetta.

Lisäksi voisit vilkaista myös ruotsalaisen Vi Bilägare-lehden ruotserekisteriä, josta on kerrottu myös täällä Tuulilasin nettipalvelussa. Xantian osalta osoite on: www.vibilagare.se/Rostregistret/citroen_xantia.htm.

Samasta osoitteesta löytyy paljon tietoja monista muistakin automalleista. Kaikki nuo tiedot koskevat tietysti vain Ruotsin maanteillä olevia autoja, mutta eivätköhän nuo varsin pitkälle päde meilläkin.

Julkaistu: 16.10.2001