Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1234

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,miksi monen Skoda Fabia Combin tuulilasi taittaa alareunastaan päin honkia, maahantuoja väittää sen johtuvan korin muodosta. Lyhyelle kuljettajalle se on kiusallinen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuo vaiva ei ole vain Fabiassa. Monessa muussakin autossa tuulilasin alareuna vääristää. Jos joku väittää sen johtuvan korin muodosta, niin joutavia puhuu. Ei kori mitään vääristä, lasi sen tekee. Kun tuulilasi valmistetaan, taivutettaessa lasin paksuus saattaa muuttua, ja tämä saa aikaan vääristymiä. Lasin pitää olla hieman kaareva paitsi sivusuunnassa myös pystysuunnassa, tällöin se kestää iskuja aika paljon enemmän.

Juuri vääristymät tai niiden puuttuminen paljastavat lasinvalmistajan osaamisen tason. Lienee niin, että Fabioiden ikkunat on tehnyt jokin vähän heikompaa laatua tekevä valmistaja, joka myy ne valmistajalle edullisemmin. Vaihtaminen ei auta, jos varaosavarastossa olevatkin ovat samaa laatua. Mutta jos autonvalmistajan mielestä lasin pitääkin vääristää, kyseessä ei ole vika vaan hintaan sisältyvä huono ominaisuus, eikä sitä silloin koske takuu.

Julkaistu: 10.10.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.