Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1226

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, miten on mahdollista, että viime vuosina on alkanut useimpien kuorma-autojen katolla näkyä kahdet lisäkaukovalot? Itse olen saanut määräyksen poistaa ne ainoatkin autoni keulalta, kun virkaintoinen poliisi laski referenssit ja totesi, ettei tällainen peli vetele. Yksi syy tietty voi olla se, ettei poliisi autojen varustukseen näytä kuuluvan tikapuita..

Näytä vastaus

Vastaus:

Niin, ehkäpä tuo poliisiautojen varustuksen puutteellisuus on yksi selitys. Tikapuiden puute estää meitäkin käymästä kurkkimasta tilannetta!

Me emme ole kiinnittäneet asiaan huomiota. Jos kyseessä ovat olleet ulkomaille rekisteröidyt autot, niissä lamppuja voi olla enemmänkin. Muistaakseni esimerkiksi Ruotsissa ei lasketa referenssilukuja yhtä tiukasti kuin meillä. Etelässä kaukovalojen käyttöä ei juurikaan pääse liikenteessä seuraamaan, Helsingin ja Hämeenlinnan välisellä moottoritielläkään kun ei pitkiä voi polttaa kovin monta sekuntia kerrallaan.

Julkaistu: 14.10.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.