Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1213

Kysy autoista - kysymys 1213

Tapio Ketonen

Kysymys:

Muistaakseni joitakin kuukausia sitten oli Tuulilasissa puolen sivun juttu auton ruosteenestokäsittelyistä. Siinä mm. mainittiin, että hintaa käsittelylle tuleemuutaman bensatankillisen verran, operaation voi suorittaa alle 2 vuoden ikäisilleautoille ja että käsittely vähentää matkustamon melutasoa huomattavasti.

Jäi vaivaamaan, missähän pääkaupunkiseudulla voi tällaisen käsittelyn teettää? Jutussa oli mainittu muistaakseni joku firmakin, joka näitä teki.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuulilasissa on ollut aika usein monisivuisiakin juttuja ruosteenestokäsittelyistä.

Käsittelyjen hinnat vaihtelevat laajuudesta riippuen, mutta 2000-2500 mk summalla saa jo monesta paikasta aivan kohtuullisen käsittelyn.

Käsittelyn voi suorittaa suunnilleen minkä ikäiselle autolle tahansa, mutta pahasti ruostumisen alkuun pääeessn suojaamisessa ei enää ole mieltä. Käsittelynpaikkoja on useimmilla paikkakunnilla useita, pääkaupunkiseudulla lienee ainakin kymmenkunta. Lähemmät tiedot löytyvät esimerkiksi puhelinluettelon keltaisilta sivuilta kohdasta ruosteenestokäsittelyä.

Ruosteenestokäsittely ei välttämättä vähennä auton sisämelua, usein näin kuitenkin tapahtuu. Pohjaan ja pyöräkoteloihin ruiskutettava paksu suojamassa voi auttaa, mutta jos melu aiheutuukin siitä, että värinät johtuvat koriin ja aiheuttavat resonanssin vaikkapa kattopellissä, suojamassan ruiskutus pohjaan ei hiljennä autoa yhtään. Todelliset melun lähteet saattavat olla aika yllättävissäkin paikoissa, ja niitä on tavallisen ihmisen aika vaikea löytää.

Julkaistu: 7.11.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.