Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1199

Kysy autoista - kysymys 1199

Tapio Ketonen

Kysymys:

Sanohan oma mielipitesi siitä, kun autollamme (Nissan Primera wagon 1,6 vm. 1998) on nyt yli kolmen vuoden aikana ajettu n. 85 000 km, eli noin 28 300 km vuodessa, niin rikkoutuuko tässä jo dieselin kannattavuusraja? Autolla ajetaan pääsääntöisesti nurkka-ajoa koti-kauppa ja koti-harrastuspaikat-välillä ja lisäksi mökkiajoa 200 km/suunta arviolta n. 10 kerta vuodessa. Mietimme lisäksi sitä, että jos ostamme dieselauton, joka ei tietenkään saisi kuluttaa paljon, niin olisiko esim. Skoda Octavia TDi hyvä vaihtoehto? Sehän on paljon halvempi kuin esim. VW Passat TDi, eikö vaan?

Näytä vastaus

Vastaus:

Se tilanne on vähän niillä rajoilla. Kyllähän dieselillä ajaminen tulee halvemmaksi, mutta sen hankintahinta on kalliimpi. Etenkin pätkäajossa diesel on aika lailla vähäruokaisempi, maantiellä se ei säästä yhtä paljon. Dieselin etu on toki sekin, että tankilla käyminen tuntuu mukavammalta, kun rahaa menee vähemmän, vaikka kokonaissäästö ei olisikaan niin suuri kuin tankatessa tuntuu.

Octavia on paljon halvempi kuin Passat, ovathan kyseessä aivan eri luokan autotkin. Octavian farkkumallia pitäisi verrata Golfin farmarimalliin, autot ovat teknisesti jokseenkin identtiset. Octavia on varmasti yksi hyvä vaihtoehto myös dieselinä.

Julkaistu: 21.10.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.