Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1197

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, voiko olla totta Opel-liikkeen selitys: 50tkm ajetussa -99 2.0 Astrassa tyhjäkäynti elää satunnaisesti siten, että kierrokset putoavat 1000 rpm→n. 500 rpm, elektroniikka nostaa kierrokset hetkeksi 1500 rpm, taas laskee jne. Tätä tapahtuu muutaman kerran ja sitten taas toimii normaalisti. Koko juttu toistuu esim. kerran päivässä, joskus taasen viikonkin tauko. No se Opel-liikkeen selitys (ensin kun oli takuuseen vaihdettu ruiskun tyhjäkäyntimoottori 2* ja 1* ohjauselektroniikka → kummallakaan ei vaikutusta) oli, että imukurkussa oli karstaa!. Vika parani 10 tkm ajaksi, mutta taasen palailemassa…(nyt mittarissa 85 tkm)

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuollainen kummittelu on aika hankala parantaa. Voihan syy olla se karstakin, tai sitten ei. Yleensähän kuvioon kuuluu, että korjaamolla auto toimii kuin enkeli.

Kierrosten poukkoilu on tietenkin merkki siitä, että säätö toimii jotenkin takerrellen. Mutta mikä sen aiheuttaa, kas siinäpä kysymys. Vaiva ei kuitenkaan onneksi tuon kuvauksen perusteella vaikuta kovin vakavalta.

Julkaistu: 15.10.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.