Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1189

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko VW Passatin vm 97 ohjauksen tyyppivioista saatavilla laajempaa tietoa (VW takukorjasi osittain). Meille vaihdettiin muut paitsi taka-alapallonivelet nyt 75 000 kohdalla viimeisetkin vaihtamattomat osat kolisee ja tuotetakuu ei tunnu ulottuvan näin “vanhaan” autoon!

Näytä vastaus

Vastaus:

Passatin kuten myös Audi A4:n ja A6:n etupään nivelten heikkoudesta on kuulunut melko paljon valituksia. Valitettavasti tällaisista asioista merkkiorganisaatio vaikenee kuin muuri. Korkeintaan korjaamoilta tihkuu lähinnä asentajien kautta tietoa, kunhan vain ymmärtää ja ehtii kiertää kyselemässä.

Eräs keino tietenkin olisi olemassa. Jos näet yksityinen asiakas on ostanut ko. auton uutena, hän voisi vaatia myyjää korjaamaan auton sillä perusteella, että nivelet ovat väljistyneet nopeammin kuin on ollut syytä odottaa. Tätä asiaa voisi lähteä ajamaan kunnallisen kuluttajaneuvojan avulla.

Hyvin suuri mahdollisuus toki on, että maahantuoja kiistää vastunsa ja ilmoittaa, että on normaalia, että nivelet kuluvat loppuun 75000 km ajossa. Mutta tulisipahan sekin sitten oikein virallisesti kerrottua. Me kyllä tarjoamme tällaiselle tiedolle julkisuutta oikein mielellämme.

Ehkä joku muukin on kärsinyt VW/Audi-malliston alustan nivelten heikosta kestävyydestä. Laittakaapa viestiä tulemaan!

Julkaistu: 16.10.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.