Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1170

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan Audi A6 2.6 Autom. vm94 ajettu 130tkm. Satunnainen ongelma. Pitkän ajon jälkeen (2h) auto ei käynnisty välittömästi sammuttamisen jälkeen vaan auton saa uudelleen käyntiin tunni tai jopa vuorokauden odottamisen jälkeen(ei pitäisi siis olla lämpöongelma). Vika ei tietenkään koskaan esiinny korjaamolla, joten merkkihuoltokaan ei sitä ole toistaiseksi löytänyt. Virtalukko on vaihdettu ja alipaineestakin on jotain puhuttu. Käynnistysmoottori pyörii ongelmitta mutta bensan hajua ei pitkänkään starttauksen jälkeen ole havaittavissa.

Mitä muita tyyppivikoja ko. automallissa esiintyy?

Näytä vastaus

Vastaus:

Katsopa nyt ensimmäiseksi sen pitkän ajon jälkeen, mitä tapahtuu kun avaat bensasäiliön täyttötulpan. Joskus näet on käynyt niinkin, että säiliön ilmansaanti on ollut tukossa. Kun alipaine on kova, bensa ei välttämättä lähdekään liikkeelle.

Ilmiö on helppo havaita. Jos säiliössä tuntuisi olevan kova alipaine, tulppa vastustelee avaamista ja avaamisen yhteydessä säiliöön virtaa ilmaa oikein vauhdilla.

Muita vikamahdollisuuksiakin on. Enpä muista, onko tuossa Audissa jo ajonestojärjestelmä, mutta sekin voi joskus temppuilla. Tällöin virta-avaimen poistaminen virtalukosta riittävän kauas ja asettaminen uudelleen paikoilleen saattaa auttaa. Mutta kaikkiaan vaiva kyllä vaikuttaa hyvin mystiseltä.

Enpä tiedä, onko tuo tyyppivika, muistakaan tyyppivioista ei tuon mallin Audeista ole kuulunut. 94-mallisia Aakuutosia oli vuodenvaihteessa rekisterissä vain 97 etuvetoista ja 4 quattroa, joten tietoa tyyppivioista lienee vain maahantuojalla, ja sieltähän sitä ei kerrota ulkopuolisille.

Julkaistu: 22.10.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.