Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1164

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, onko järkevää ostaa käytetty vuoden 94-96 Saab 9000 2.3t? Tarvitsisin laadukasta ja suht. vauhdikasta autoa jossa on paljon peltiä ympärillä. Onko siinä tyyppivikoja? Tuleeko huollot ja varaosat kalliiksi? Luin myös niistä ruostumistesteistä että se pärjäsi, onko se täyttä potaskaa? Paljonko sellaisesta pitäisi maksaa (likviditeetti on siinä 100 000-120 000 paikkeilla). Ainiin, aika usein näkyy olevan ilmastointi niissä, onko se helposti hajoavaa mallia?

Näytä vastaus

Vastaus:

No mikä ettei! Saab on mukava ja tilava auto ja kulkeekin hyvin. Ei se ole aivan halpa ostaa tai pitää, mutta jos haluat halvalla ajaa, niin mene ja osta vanha Lada!

Saab 9000:n viimeiset mallit olivat mitä ilmeisimmin jo varsin valmiita tuotteita. Uskoisin myös, että ruotsalaisten ruostetutkimus antoi hyvin luotettavan kuvan ruostumisesta.

Ilmastointi ei tiettävästi ole kovin herkkä hajoamaan, mutta eräs keino pitää sen vielä pitempään kunnossa. Useissa autoissa näet käyttöohje suosittelee kytkemään ilmastoinnin päälle joksikin aikaa vähintään kerran kuukaudessa. Näin kompressori saa kaipaamaansa liikettä eikä jumitu.

Julkaistu: 23.10.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.