Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 115

Kysy autoista - kysymys 115

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mistä löytyy kierroslukumittari 2-tahtiseen?Näkyy olevan vain 4-tahtikoneisiin tarkoitetttuja myynnissä.Jos ohjeella semmonen löytyy,niin millainen on asennusohje kysyy warre-mies?

Näytä vastaus

Vastaus:

Joo, taitaa nykyisin olla myynnissä vain nelisylinterisiin nelitahtikoneisiin sopivia. Warressa on joka sylinterille erilliset sytytyspuolat, joten siihen soveltuisi kaksisylinteriselle nelitahtikoneelle tarkoitettu mittari. Neloskoneen mittari näyttää vain puolta todellisista kierroksista. Jostain ehkä voisi löytyä sellainen vanha mittari, jossa on takana sylinteriluvun valintakytkin. Olen nähnyt sellaisen, ainakin VDO on valmistanut.

Kierrosluku- eli käyntinopeusmittari asennetaan siten, että mittarin impulssijohto kytketään katkojalta eli kärjiltä sytytyspuolalle tulevaan johtoon. Toinen johto on virtasyöttö, sen voi kytkeä puolalle virtaa tuovaan johtoon.

Julkaistu: 26.9.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.