Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1141

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tuulilasin testissä 3-ovinen Nissan Almera 1.5 sportdeck comfort ilmastoinnilla painoi täysillä polttoaine yms. säiliöillä 1209kg. Kuitenkin Nissan ilmoittaa saman auton viralliseksi painoksi 1265kg. Mistä näin suuri heitto voi syntyä? Rekisteriotteessa lukema on 1270kg.

Samaisen auton kiihtyvyys 0-100km/h oli testissä 12.9s kun Nissan ilmoittaa 13.8s. Herää kysymys, että onko Nissanin ilmoittanut arvon, jossa ilmastointi on päällä kiihdytyksen aikana, vai antanut alipainoisen auton testiinne…

Näytä vastaus

Vastaus:

Nissan ilmoittaa autolle virallisen omamassan, joka on tuo mainitsemasi 1265 kg. Omamassa on virallisesti määritelty paino,jossa auton säiliöt, lähinnä tietenkin polttonestesäiliö, ovat 90-prosenttisesti täynnä. Tähän punnitustulokseen lisätään sitten kuljettajan paino, muistaakseni 70 kg. Tuo ero rekisteriotteeseen merkityn ja taulukoissa ilmoitetun arvon välillä on vähän ihmeellinen juttu, periaatteessa kun taulukoihinkin pitäisi antaa viralliset luvut.

Suorituskykypuolella saattaa hyvinkin olla niin, että Nissan on ottanut eurooppalaisen linjan. Aika monet eurooppalaiset valmistajat näet ilmoittavat nykyisin suoritusarvot siten, että auto varmasti niihin pystyy. Asiakkaat eivät valita, jos auto kulkee ripeämmin kuin on luvattu.

Julkaistu: 30.10.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.