Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1137

Kysy autoista - kysymys 1137

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,kun olen ajatellut vaihtaa tekniikan ford scorpioon 2,0i chia automaattiin..kyseiseen autoon tulisi 2,9 24 v scorpio cosworthin moottori apulaitteineen.Autoni on jo vanha mutta enempi harrastuskohde ja on sillä ihan kiva ajaa matkaa mutta 2,0 vie liikaa bensaa tehoonsa nähden siksi vaihtoa ajattelen.eli kysymys..saako vaihtaa ja mitä pitää vaihtaa myös?autossa on abs-jarrut vakiona ja levyt takanakin.Vai kannattaako odottaa että autovero laskee ja tuoda saksasta kyseinen auto olisi helpompaa mutta ajattelin kysyä sinun mielipidettäsi.uutta autoa en osta pitkään aikaan koska hinnat ovat sikakalliita veron takia.kiitos.

Näytä vastaus

Vastaus:

Parasta jättää tuo homma vain ajatuksen asteelle. Homma lienee aika työläs. Suosittelen ensiksi tutustumaan liikenneministeriön päätökseen numero 779/ 1998, sen lyödät kätevästi netistä etsimällä tuolla numerolla lainsäädännöstä osoitteesta www.finlex.fi.

Kaavailemasi muutos edellyttää melkoista paperisotaa Fordin, katsastusaseman ja Ajoneuvohallintokeskuksen kanssa. Ei se tietenkään mahdotonta ole, mutta vähän pelkään, että autoon pitää tehdä melkoisesti rakennemuutoksia, ennen kuin se vastaa Cosworthia. Uskoisin, että Cossua on sentään vahvistettu jonkin verran kaksilitraiseen verrattuna.

Vero on kova, ja ilmeisesti joskus ensi vuonna tai sen jälkeen käytettyjen tuontivero laskee. Olen silti varma, ettei käytetyn auton tuominen jatkossakaan tule olemaan erityisen halpaa. Suomesta tuskin jatkossakaan tulee Saksan vanhojen autojen hautausmaa.

Julkaistu: 3.11.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.