Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1125

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,VW Golfin huollosta:-voiko jäähdytysnesteeksi vaihtaa Zero Red -nesteen, vaikka ohjekirjassa vannontetaan ettei muita kuin VW:n omma G12 -nestettä saa käyttää?-kannattaako vaihteistoöljy joskus vaihtaa? ohjekirja sanoo, että ko. öljy vaihdetaan vain korjauksen yhteydessä! Tuleeko korjaus vastaan aikaisemmin, jos öljyä ei koskaan vaihdeta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Nestelaatujen sekoittamisen kanssa on syytä olla varovainen, mutta jos nesteet vaihdetaan kokonaan, niin eiköhän tuo ole mahdollista. En kuitenkaan ota tästä vastuuta.

Vaihteistoöljy todellakin vaihdetaan korjauksen yhteydessä, ja se korjaus ja öljynvaihto todellakin tulevat eteen jos paljon ajetaan.

Vaihteistoon ja sen yhteydessä olevaan vetopyörästöön menee öljyä pari litraa, ehkä hieman ylikin. Jos öljyt vaihtaa vaikkapa kerran sadantuhannen kilometrin matkalla, kustannukset eivät ole ylipääsemättömät. Vaihto kuitenkin varmistaa vaihteiston voitelun toiminnan ja saattaa tuoda sille peljon lisäkilometrejä.

Julkaistu: 2.11.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.