Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1122

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autoni on Toyota Corolla 1,6 4WD -93. Ajettu 220000 km,ei kuluta öljyä. Ongelma on päästöissä. Useampana vuonna on ollut ongelmia HC pitoisuuksien kanssa katsastuksessa. Autoon vaihdettiin vuosi sitten lambda-anturi merkkikorjaamossa, koska “elektroniikan” häiriövalo vilkahteli, kävi kuulemma välillä rikkaalla ja ongelman piti sillä ratketa, ei muuttanut päästöarvoja.Bensaa kuluu sekalaisessa ajossa lähes 10l/100 km. Mitatut arvot kovan ajon jälkeen CO 0,04 , HC 78, CO2 13,80 , O2 0,20. Käyntiinlähtö joskus vaatii pitemmän starttauksen, lämpimänä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Missähän kunnossa bensiinisuuttimet mahtavat olla? Jos eri sylinterit saavat kovinkin erilaisia määriä bensaa, pakokaasuihin tahtoo jäädä palamattomia hiilivetyjä. Tilanne on vähän samanlainen kuin siinä tarinassa, että jos pää on pakastimessa ja jalat uunissa, ihmisellä on keksimäärin hyvä olo. Lambdasäätö yrittää säätää moottoria keskimääräisyyden eli pakoputkeen tulevien pakokaasujen perusteella. Suuttimet olisi syytä testauttaa ja tarpeen vaatiessa korjata.

Julkaistu: 2.11.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.