Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1114

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,mulla on MB 250 D -85 auto jyristää nelosella ei pysty ajamaan alle 60km/h eikä vitosta siedä alle 70km/h. autoon on vaihdettu kardaanin värinänvaimennin sekä kumilimput, mutta niiden vaihdolla jyrinä ei pienentynyt. autoon on vaihdettu perä, jonka välitys on 3,64. välitys on pienempi kuin normaali. mikähän se pitäs olla? autolla on ajettu 400 tkm

Näytä vastaus

Vastaus:

Meilläkin Saksasta tuomassamme Mersussa jyrinä kiusasi aika lailla. Vaihdoimme perän kumityynyt, kardaanin tukilaakerin ja värinänvaimentimen, ja näistä toimista jyrinä väheni aivan siedettäväksi. Tosiasia lienee, ettei Mersua ole taa´rkoitetu isolla vaihteella vedättämiseen. Jyrinä voi kyllä johtua myös moottorin kumityynyjen huonosta kunnosta tai kardaanin tai sen nivelten kuluneisuudesta. Kaikkiaan tällaisten vaivojen löytäminen on perin hankalaa.

Alkuperäinen välitys 250 D:n perälle on 3,42, eli autossasi on tiuhempi perä. Tuo välitys on ilmoitettu viisivaihteiselle 200 D:lle. Erosta tuskin on mitään käytännön haittaa.

Julkaistu: 5.11.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.