Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1108

Kysymys:

No hei. Olen hankkimassa ensi kesäksi vanteita ja renkaita.Ajankohta olisi ostaa ne tässä talven aikana. Voisitko kertoa Viking-merkkisistä renkaista, koska nehän ovat kaiketi jollakin lailla yhteistyössä Continentalin kanssa, mutta laadusta en tiedä saat ominaisuuksista?Koko johon päädyn on 225/45 17. Ja vielä lisäyksenä, mitä mieltä olet vähän käytetyn renkaan ostamisesta? Sarjalla olisi ajettu noin 2000km ja olen kyllä kyseiset renkaat nähnytkin ja vaikuttivat olevan melkeinpä uutta vastaavat. Hinta olisi lähestulkoon puolet halvempi kuin ihan uusien samojen renkaiden kohdalla, joten säästö oli melkoinen.Mutta jos suinkin kiireiltäsi ehdit puuttumaan tähän asiaan niin mielenkiinnolla odottelen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Viking on Continentalin omistama rengasmerkki. Samaan perheeseen kuuluvat myös Continentalin lisäksi mm. Barum, General, Gislaved, Mabor, Semperit ja Uniroyal.

Laatu on sitä samaa, valmistusta on jaettu eri tehtaiden kesken. Olen nähnyt Ruotsissa Gislavedin tehtaalla valmistettavan mm. Barumin talvirenkaita, ja muutenkin tuotteet tulevat mistä sattuu. Eikä sillä ole väliä, mistä tavara tulee.

Aika äkeän koon ja profiilin olet valinnut. Käyttökustannukset tulevat kyllä olemaan aika korkeat, sillä noin matalaprofiilinen rengas tuppaa kulumaan vauhdilla. Sinänsä käytetyt renkaat voivat olla hyvä vaihtoehto, kunhan ne ovat lailliset eivätkä Keskiyön Varaosa Oy:n joltakin parkkipaikalta hankkimat ns. kuumat kumit!

Julkaistu: 6.11.2001