Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1090

Tapio Ketonen

Kysymys:

Vielä siitä PSI tehoyksiköstä diesel autoihin. Kiiltovaunu Ky:n nettisivuilla sanotaan seuraavasti; PSI tehoyksikkö optimoi moottorin polttoaineen tarpeen huomattavasti alkuperäistä ohjainyksikköä tarkemmin. Se on verrattavissa PC:n lisämuistiin, joka lisää tietokoneen toimintatehoa. PSI tehoyksikkö ottaa ohjainimpulssin imusarjan turbon ahtopaineesta, mutta ei lisää sitä, vaan antaa polttoainetta oikeassa suhteessa alkuperäiseen ahtopaineeseen nähden ja näin ollen täydentää ja tarkentaa palamissuhdetta. Moottoria ei rasiteta mekaanisesti, koska ahtopaineen säätöön ei puututa.

PSI tehoyksikkö toimii moottorinohjaajan hienosäätäjänä ja korjaa valmistajan antamaa toleranssia siten, että moottorille suunnitellut ominaisuudet voidaan hyödyntää paremmin, itse moottoria kuitenkaan manipuloimatta. Se ei kuitenkaan poista esimerkiksi turbosta johtuvaa nykäisyä !!

Tässä mainos tekstissä voi olla hieman “potaskaa” mutta uskoisin että nämä arvoisat mainos miehet eivät täysin potaskaa netti sivuilensa päästäisi. sitä paitsi esim volvo V70 tdi hin saadaan n 4 00 mk:n kustannuksella tehot jotka ylittävät tämän uuden volvon D5 dieselin. ps kuinka paljon te saatte palkkaa kuussa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Siinähän sitä mainostekstiä tuli. SIlti mikään ei muuta sitä tosiasiaa, että jos auton moottoria muutetaan esim. asentamalla tuollainen tehoyksikkö, kyseessä ei enää ole se moottori, jolle auton tyyppihyväksyntä on myönnetty, vaan laiton peli. Ainoastaan jos yksikön mukana seuraa todistus siitä, että esim. saksalainen TÜV tai jokin muu instanssi on asennelman hyväksynyt, niin sitten asia on ok.

Mehän emme saa kuussa palkkaa lainkaan, kaikki maksetaan täällä maassa! (Heh heh)

Palkan suuruudesta vallitsee erilaisia käsityksiä. Jos asiaa tiedustellaan kustannusyhtiön johdolta, vastaus on: Liian paljon. Täällä toimituksessa taas yleinen mielipide on: Liian vähän. Ainakin omaan tilipussiini kertyy rahaa hieman vähemmän kuin tilastojen mukaan toimittajille maksetaan keskimäärin. Sen verran niukasti kuitenkin, että markkamäärää en kehtaa sanoa!

Julkaistu: 10.12.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.