Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1086

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, vastaako Hyundai luotettavuudeltaan japseja ja onko niillä samat takuut. Merkki on melko uusi Suomessa mutta tietämykseni mukaan esim. Saksassa erittäin suosittu. Onko siellä havaittu joitain pikkuvikoja ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Merkki ei ole miktenkään erityisen uusi Suomessa. Itselläni on Hyundai, joka on otettu käyttöön vähän yli 11 vuotta sitten. Autolla on ajettu varsin vähän, mutta silti voin sanoa, että vikoja on ollut hyvin niukasti.

Hyundai ei mielestäni ole Saksassa mitenkään erityisen suosittu, mutta menestys on kuitenkin ollut kohtuullinen. Saksan tilannetta en tunne tarkemmin, mutta muistini mukaan Hyundai ei ole päässyt ADACin vikatilastoissa yhtä hyvään tulokseen kuin parhaat japanilaiset.

Takuu on takuu, antoi sen sitten minkä merkin myyjä tahansa. Ilmoitettu takuun pituus on vain yksi osa koko totuutta. Toinen ja tärkeämpi asia on takuun joustavuus, mutta sen arviointiin meillä ei ole perusteita.

Julkaistu: 14.11.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.