Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1066

Kysy autoista - kysymys 1066

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tavallaan jatkokysymys siihen Saab 9-5 alustaan liittyen.On tarkoitus vaihtaa nykyinen Volvo S70 2.5v20 ensi vuonnauuteen.Vaihtoehtoina on Saab 9-5 tai Volvo S80 (2.4 tai2.4tVolvo on hiukan liian iso ja kalliimpi. Kummassa paremmatajo-ominaisuudet? Saab vaikuttaa sporttisemmalta,parempi muotoilu,ehkä kehittyneempi tekniikka. Volvossa paremmatverhoilu vaihtoehdot, lisävarusteet. Olen kuullut, ettäVolvon ohjaus olisi veltto ja jousitus pehmeä? Kumpaa suosittelisitte yleisellä tasolla ?Valinta vaikea mutta eipä asialla ole kovin kiire.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ensinnäkin tuosta kysymyksen kirjoittamisesta. Älä tavuta tekstiä kirjoittaessasi. Tavuviivat pitää kutienkin poistaa ennen kuin tekstin voi päästää näkyviin, koska ne menevät aina vääriin paikkoihin.

Kyllä juttu on niin, että noissa valinnoissa me emme oikein voi auttaa. Autojen väliset tekniset erot ovat varsin pienet, ja ratkaisevaan osaan nousevat ennen kaikkea makuasiat.

Jousituksen pehmeys tai ohjauksen velttous ovat juuri tyypillisiä makuasioita, sillä ero ei ole edes läheskään samaa luokkaa kuin joskus taannoin isolla jenkkiraudalla ja vaikkapa Bemarilla. Eli tilanne on vähän sama kuin vaimon valinnassa: ei sitäkään voi ratkaista ulkopuolisilta kysymällä.

Julkaistu: 18.11.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.