Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1064

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,onko 2-tahti öljyn lisääminen pieniä määriä dieselautoon kannattavaa metsäkoulun opettaja oli tehnyt niin kun oli suutin sulanut opel ascona:sta eikö siinä mene suodatin tukkoon.

Näytä vastaus

Vastaus:

Eihän se ole kannattavaa. Rahanarvoista tavaraahan se kaksitahtiöljy on, joten ajokulut nousevat. Dieselin polttonestesäiliöön ei kannata lisätä mitään muuta ainetta kuin kaasuöljyä. Jääneston käyttö on paitsi tarpeetonta myös vaarallista.

Jotkut ovat valittaneet, että dieselpolttoneste ei muka voitelisi ruiskutuslaitteita kunnolla. Jos ongelmia esiintyy, ne lienevät kuitenkin aivan muualla, esimerkiksi siinä että polttonesteen joukkoon on sekoitettu jäänestoa. Se kuljettaa veden ruiskutuslaitteiden läpi, ja tästä voi aiheutua syöpymiä tai suuttimien kiinnileikkautumista pumppuvaurioista nyt puhumattakaan.

Jos suutin sulaa, siinä ei auta öljy eikä rukous vaan suuttimen uusiminen. Sitä en kyllä ymmärrä, että miten se sulaminen oikein tapahtuu, itse en ole moista ilmiötä koskaan nähnyt. Pieni määrä öljyä liukenee poltonesteeseen täysin, joten se ei tuota ongelmia suodattimissa.

Julkaistu: 18.11.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.