Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1056

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,miksi ette testeissänne tutki autojen soveltuvuutta huonoille teille?Itse ajan paljon sorateillä ja talvisin lumisilla,huonosti auratuilla teillä ja itse haluisin uusista autoista sellaisia tietoja,kuten auton maavara,millainen massaus on auton pohjassa ja onko edessä ja takana lokareita tai roiskeläppiä.Kokemuksesta tiedän,että joissain autoissa etuhelmat eivät kestä mitään ja ropina sisälokasuojissa on melkoinen,jos lokareita ole edessä eikä takana.Aiheesen liittäviä asioita ovat myös lasien ja valojen pesimet,joita tulisi arvostella tarkemmin.Kiitokset hyvästä lehdestä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tämä on kieltämättä puute testeissämme. Markkinoilla on aivan tavallisia perheautoja, joiden maavara ei mahdollista ajoa mökkiteillä. Esimerkiksi Kestotestissä olleen Skoda Octavian pohjamuovit hajosivat aivan normaalissa ajossa talven kinoksiin Helsingin seudulla. Mitsubishi Carisman moottoritilan pohjamuovi uusittiin, ja jo kahden viikon kuluttua se oli taas murtunut.

Aikanaan kauhistelin uuden VW Golf farmarin maavaraa, joka oli vain 8,5 senttiä. Muinoin Miniä moitittiin matalaksi, kun sen öljypohja kulki vain 10,5 sentin korkeudella tiestä, mutta käytännössä autolla pärjäsi huonollakin tiellä aivan hyvin.

Julkaistu: 24.11.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.