Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1050

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,Opel Omegasta vuosimallia 98-99 ja etenkin 2,5 dieselistä, mahdolliset tyyppiviat, ominaisuudet ja onko samanlainen kilometrinieliä kuin MB 200D ja myös hintaluokka? Onko mahdollisesti hyvä ostos?

Etukäteen kiittäen Mika

Näytä vastaus

Vastaus:

Omega dieseleitä on kaikkiaankin Suomessa vähän, viime vuodenvaihteessa tarkka lukumäärä oli 505. Niinpä kokemuksia autojen tyyppivioista ei ole kantautunut meille.

Se, onko auto hyvä ostos, riippuui ennen kaikkea hinnasta. Tuulilasin 10 /2001:n käytettyjen hintataulukossa esitettiin arvio hinnasta 99-malliselle sedanille, se oli 150-170.000 mk Hinta-arvio antaa suuntaa ja perustuu paljolti laskelmiin, koska autoja on vähän markkinoilla.

On uskallettua antaa arviota autosta, mutta henkilökohtaisesti luottaisin kyllä sittenkin Mersuun enemmän. Se on reilusti kalliimpi, mutta veikkaisin Johtotähteä sittenkin pitkässä juoksussa vankemmaksi.

Julkaistu: 11.12.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.