Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1046

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mistähän voisi johtua peugeot 605 takalasin lämmittimen alhainen jännite? Normaalisti 12V, mutta omassa vain 6V.Ja toiseksi, onko mitään tietoa mistä saisi omistajan käsikirjan ko. malliin?

Näytä vastaus

Vastaus:

Miten mitattuna se 12 volttia löytyy? Jos se on lämmittimen päiden välissä, niin maadotus voi olla huono. Mutta jos se on virtajohdon ja korin välistä, niin sitten meni vaikeammaksi. En ole ollut 605:n kanssa koskaan missään tekemisissä, mutta sen verran on noita tietoja auton sähköpuolen vaivoista kuulunut, että ei edes tee mieli lähemmin tutustua tähän ranskattareen.

Autossa saattaa olla jo niin nykyaikainen sähköjärjestelmä, että virtaa takaikkunan lämmittimelle ei kytketäkään rahvaanomaisesti releellä vaan jollakin hienolla elektronisella kytkentälaitteella. Ja jos sellainen reistailee, korjaaminen saattaa tulla aika lailla hintoihinsa. Kuntoon saaminen edellyttää vähintäänkin hyvää autosähköalan kokemusta, välttämättä sekään ei vielä riitä.

Julkaistu: 10.12.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.