Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1040

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mitenkä on, kun dieselvero rupeaa tympimään niin mieleni minun tekevi vaihtaa naku keulilta hus pois ja tiputtaa tilalle reilun kokoinen bensa mylly. Auto jos on Daihatsu (monelle on muuten mahdoton ajatus että tuo merkki voi muka valmistaa autoja) niin miten jakolootaan käy joku jenkki autotomaattiloota(th350,th400) ja tietysti tähän lootaan joku tallin nurkasta löytyvä Alfan 3.0 V6? Malli on muuten Rocky jos joku vielä epäilee mallia YRV:ksi. Mikä ero on sitten TH-350 ja TH-400 Automaatti lootassa? Olematon?

Näytä vastaus

Vastaus:

Jenkkien automaattilaatikot ovat meikäläiselle täysin vieras alue, joten niiden sopivuudesta Rockyyn ei ainakaan täältä löydy tietoa. Nuo tuumailemasi asennukset edellyttävät tekijältään laajaa soveltamiskykyä ja Pelle Pelottoman ennakkoluulottomuutta.

Oleellisimpia kysymyksiä ovat tietenkin, että mistä löytyy ja mihin hintaan sekä hyväksytäänkö katsastuksessa. Kovin paljon tehokkaampaa myllyä autoon ei voi laittaa, ei siis laillisesti.

Tutustupa liikenneministeriön päätökseen auton rakenteen muuttamisesta, sen numero on 779/1998. Löydät sen netistä osoitteesta www.finlex.fi ja edelleen > lainsäädäntö > hae säädöksen nimellä tai numerolla >kirjoita tuo numero hakuikkunaan ja paina hae-nappia.

Julkaistu: 25.11.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.