Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1020

Tapio Ketonen

Kysymys:

Meillä on Golf IV 1.6 johon hommasin 205/50/16 (NRV)renkaat. Tällä rengassatsilla ohjaus pyrkii puoltamaan ja aina vasemmalle. Rengaspaineet on katsottu, pultit kiristetty, ym. Ongelma ei esiinny 175/80/14 (HKPL 1) talvirenkailla, eiköä saman kokoisilla kesarenkailla. Onko rengas-/tai vannesarja viallinen, vai johtuuko vika aurauskulmista ja ilmenee vasta “tarkemilla” renkailla vai onko tämä nyt sitä paljon puhuttua Volkkarin nivelvikaa? Autoon on nyt talven alkaessa ollut vaikeuksia päästä sisään, kahvat kyllä liikkuvat, mutta eivät avaa ovea. Takaovien ja -luukun tiivisteet myös hivenen vuotavat, itse asiassa takaluukun tiiviste aikapaljonkinkin. Olen kuullut myös tällaisista tyyppivioista. Onko Teillä kokemuksia edellisten kaltaisten vikojen takuun piiriin saamisesta ? Ajoittain myös tyhjäkäynnillä esintyy moottorin tärinää/resonointia, joka ei ilmene kierrosluvussa mitenkään. Edellisen määräaikaishuollon aikana, huolto ei luonnollisestikaan saanut vikaa esiintymään. Autolla on ajettu alle 40 tkm.

Näytä vastaus

Vastaus:

Matalaprofiilirenkaat ovat kieltämättä tarkemmat pyörien asentovirheille kuin normaaliprofiiliset. Ensimmäinen asia mielestäni on pyöräkulmien ja etupään nivelten tarkastaminen. Ellei niissä ole vikaa, sitten on syytä kääntyä rengasmyyjän puoleen.

Ovilukkojen kankeaan toimintaan ei valitettavasti taida purra muu kuin voiteluaineiden vaihto nöyremmiksi. Se taas vaatii lukkojen puhdistamisen. Tiivisteet ehkä tulisivat luukkujen ja ovien säätämisellä paremmiksi.

Meillä ei ole kokemuksia siitä, miten helposti nuo menisivät takuuseen, mutta uskoisin, että perussaksalaiseen tapaan takuuvaatimusten hyväksyminen on kovan työn takana.

Julkaistu: 1.12.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.