Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1011

Kysy autoista - kysymys 1011

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan Renault Laguna Break 1.8 Rt vm. -96. Olen ajatellut asennuttaa siihen sisätilanlämmittimen, lohkolämmitin siinä jo onkin.

Ongelman nimi on ko. laitteiden sopivuus toisiinsa. Lohkolämmitin on merkiltään “volvo”, siis jonkun muun valmistajan tekemä mutta volvon leimoilla varustettuna. Koska kaikissa merkeissä on pistokkeet erilaisia, kysynkin minkä valmistajan tekemä laite alkuperäisasennettu on.

Olen jostakin kuullut että kyseessä olisi Calix, mutta varmuutta en ole saanut. ei huvittaisi uusia kokojärjestelmää vain sen takia ettei uhteensopivia osia löydy.

Turvaankin teihin siellä toimituksessa, koska varaosaliikkeellä ei osattu sanoa juuta eikä jaata.

Näytä vastaus

Vastaus:

Näin viikoloppuna ei asiaa pääse kysymään Volvo-Autosta, mutta olisi tässä nyt aluksi yksi käytännönläheinen kikka tarjolla. Irrota lohkolämmittimestä liitosjohto, joka johtaa sähkön roikan autonpuoleisesta päästä lohkolämmittimeen ja mene sen kanssa tarvikeliikkeeseen. Tavallisesti liitosjohto yhdistetään lohkolämmittimen elementtiin pikaliittimellä, joka on vain painettu kiinni. Sillä keinolla löydät varmimmin sopivan haaroituskappaleen sisätilalämmittimen pistorasiaa varten.

Voit myös ostaa sen haaroituskappaleen Volvo-liikkeestä. Siellä ainakin osaavat myydä sopivan osan. Sisätilalämmitin litetään auton sisätiloihin asennettavaan pistorasiaan, joka on samanlaista maadotettua tyyppiä kuin normaaleissa sähköasennuksissa käytetään.

Julkaistu: 7.12.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.