Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 1004

Tapio Ketonen

Kysymys:

Lämmityslaitteen kenno sijaitsee niin hankalassa paikassa, ettei sitä saa purettua kuin poistamalla ensin koko kojetaulu. Kenno on pahoin kalkkeutunut. Millä aineella jäähdytysjärjestelmä kannattaisi täyttää esim. muutaman päivän ajaksi saostumien poistamiseksi? Muita vaihtoehtoisia työtapoja? Auto on Civic 1.3 HB -83.

Näytä vastaus

Vastaus:

Olisin kyllä aika varovainen kemiallisten keinojen käytössä lämmityslaitteen kennon putsaamiseksi. Siinä on se vaara, että kenno pitää sittenkin kaivaa esiin. Riittävän ärhäkät aineet saattavat saada sen vuotamaan.

Ensiksi kokeilisin huolellista huuhtomista. Letkut vain irti koneen päästä, sopivat liitokset väliin ja vettä vesijohdosta kennon kautta viemäriin välillä suuntaa vaihdellen.

Jos tuosta keinosta ei ole apua, vasta sitten kannattaa kokeilla muita keinoja. Tarvikeliikkeissä on myynnissä huuhteluaineita, esimerkiksi Holt’sin Radflush on eräs tunnettu tuote. Aineiden mukana tulee tai ainakin määräysten mukaan pitäisi tulla käyttöohje, jota on syytä noudattaa.

Julkaistu: 11.12.2001

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.