Tuulilasi

Kestotesti ?

Kestotesti ?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mikä ihmeen kestotesti on 30 000km.? Skodassahan se on vasta ensihuolto. Nimi on harhaanjohtava ja joku saatta ostaa lehden ja pettyä. Koska nuilla kilometreillä ei autosta löydy vikoja jos ei ole sattunut takuuseen kuuluva materiaalivirhe. Ajakaa jollain uudella mallilla 200 000km ja purkakaa se päreiksi niin voisi jotain katetta saada sanalle kestotesti. Tai vaihtakaa nimikkeeksi 30 000km:n koeajo.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kestotesti on tässä muodossaan ja samalla nimellä jatkunut yhtäjaksoisesti lähes 50 vuotta, ja tulee varmasti jatkumaan edelleen. Ei siinä testata kestävyyttä vaan auton käytettävyyttä ja toimintaa erilaisissa olosuhteissa eri vuodenaikoina. Jos matkan varrella ilmenee vikoja, se on lisämaustetta, mutta aika usein samoja vaivoja esiintyy monissa muissakin autoissa, joten testistä on tässäkin suhteessa hyötyä niin autonsa uutena kuin käytettynäkin ostaville. Jos joku ei tätä ymmärrä, niin ei voi kuin valittaa.

Julkaistu: 15.10.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.