Tuulilasi

Kelvottomat navigaattorit

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olisiko mahdollista testata autoihin myytävien navigaattoreiden kartat ja niiden luotettavuus? Ainakin täällä maaseudulla yhä useammin tapaa eksyksissä olevia autoilijoita, jotka navigaattori on ohjannut ihan mielettömiin paikkoihin. Oikoteinä on käytetty mm. metsäautoteitä, mökkiteitä, peltoteitä ja onpa autoja ohjattu jopa ihmisten pihoihinkin harhailemaan.  Runsaan asiattoman liikennöinnin takia on yksityisin varoin tehtyjä metsäautoteitä jouduttu sulkemaan puomeilla, jotta tie pysyisi edes jonkinlaisessa käyttökunnossa.

En tiedä miten asia on kaupungeissa, muuta ainakin täällä maalla tästä on tulossa ongelma.

Kelvottomat tuotteet pitää saada pois markkinoilta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ongelma tiedetään ja tunnetaan, ja siitä on myös kirjoitettu Tuulilasissa useampaan otteeseen. Voin luvata, että asiaan tulee vielä tämän kesän aikana hieman tarkempaa selvyyttä.

Ajokorttivaatimuksiin voisi kyllä lisätä jonkinlaisen täysijärkisyyttä mittaavan testin. Jos lähdetään kuorma-autolla suunnistamaan navigaattorin ohjeiden perusteella metsätielle, kuskin järkevyyden voi syystä asettaa kyseenalaiseksi.

Julkaistu: 29.6.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.