Tuulilasi

käynnistysongelmia

Tapio Ketonen

Kysymys:

Golf v.2002/2003 Variant 1.6-J/250 .1590cm/3 , 77 KW bensiini moottori.Mikä vika vaivaa , kun käynnistäessä yrittää vaivalloisesti ehkä ei kaikilla sylintereillä käynnistyä , mutta ei vastaa kaasupolkimeen , vain sammuu.Käynnistysyritykset ovat niin pitkiä ,että akun kestävyys on koetuksella , jonka olen kyllä tallissa ladannut täyteen. Nyt viimenen episodi oli seuraava , sain kolmannella kerralla kännistymään , jonka jälkeen käyttelin "5 " minuuttia .Myöhemmin samana päivänä taas pitkät starttaukset ,jonka vihdoin onnistuttua moottori ryntäsi suurellekierrosluvulle ja konepellin raoista nousi “savua” joka haisi bensalle ,moottori ei vastannut kaasupolkimeen siinä tilassa ,vaan vasta kierrosten tasaannuttua .Huolloja on tehty kuten vaihdettu tulpat , laturi , vesipumppu hihnat polttoainesuodattimia usein , jopa kerran huoltovian seurauksena kaksitulpanjohtoa takuuseen vain 30 km suurenhuollon jälkeen , jossa pystyin kertomaan erään tulpanlämpösuojuksen irtoamisen takia k.o. tulpanjohdon joutuneen kovaan käsittelyyn vaurioituen silloin.Siis eikö saa aina bensaa ,kun kuitenkaan pakoputkesta ei tule bensanhajua.

Näytä vastaus

Vastaus:

Auto kaipaa asiantuntijan käsittelyä. Oireet mahdollisesti viittaavat ilmamäärämittarin oikutteluun, mutta voi siinä olla muutakin. Kommentoikaapa te osaavammat suihkutusekspertit ja kertokaa, missä vika piilee.

Julkaistu: 4.10.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.