Tuulilasi

Kattokaiteet: onko hyötyä

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autoa vaihtaessani olen huomannut, että parempaan varustetasoon kuuluu usein kattokaiteet farmariautoissa. Mitä hyötyä noista kaiteista on? Siis muutakin kuin imagohyöty. Parantaako suuntavakavuutta? Ja mikä vaikutus on bensan kulutukseen.

Potentiaalinen hyöty on, että kaiteisiin saa kiinni (halvemman) varustetaakkatelineen. Mutta onko tämä ainoa syy?

Ymmärrän hyvin, että Xenox valoilla näkee paremmin, navigaattoristakin on joskus hyötyä, jne. Oman autoni kattokaiteille en ole keksinyt mitään funktiota. Paitsi, että siitä on hyvä ottaa kiinni, jos marketin piha on luistinrata-kunnossa.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kattokaiteiden suuntavakavuutta parantava vaikutus tulee ehkä näkyviin silloin, kun auto kiitää lumihangessa katollaan, tuskin kovin selkeästi silloinkaan. Kyllä ne on laskettava lähinnä koriste-esineiksi.

Toki tuo kattotelineiden helpompi kiinnitys on merkittävä hyöty. Aika useinhan farmarimalli ostetaan siksi, että perhe tekee hiihtoreissuja, joille lähdettäessä katolle ruuvataan suksiboksi.

Julkaistu: 12.3.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.