Tuulilasi

Käsijarrusta vielä

Käsijarrusta vielä

Tapio Ketonen

Kysymys:

Palaan vielä aiempaan kysymykseeni käsijarrun käytöstä:

http://www.tuulilasi.fi/kysymykset/kasijarrun-kaytto

Käytän toki itsekin käsijarrua aina, jos pysäköin auton vähänkin kaltevalle pinnalle.

Asun kaupungissa ja säilytän autoani joskus varsin pitkiäkin aikoja ilman käyttöä autohallissa. Autohallissa pinta on täysin tasainen ja säilytän autoa vain vaihde päällä. Tämä siksi, että olen joskus saanut sellaisen ohjeen, että käsijarrun vaijeri venyy aina käsijarrua käytettäessä. Tästä syystä en halua jättää autoa seisomaan viikoksi käsijarru päällä, jos tähän ei ole mitään tarvetta.

Uusi kysymys Ketoselle: Onko toiminnassani mitään järkeä? Venyykö käsijarrun vaijeri merkittävästi, vai onko toimintani hätävarjelun liioittelua.

Näytä vastaus

Vastaus:

En pidä käsijarrun vaijerin venymistä merkittävänä ongelmana. Vaijeri on mitoitettu niin, ettei se normaalivoimilla käytännössä veny. Mutta vaikka autoa säilytetään kuivassa autohallissa, silti pitkäaikainen seisominen käsijarru kiristettynä saattaa saada sen juuttumaan kiinni.

Julkaistu: 16.8.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.