Tuulilasi

Käsijarru

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kuinka on mahdollista ettei renault sceniciin 04-09 saa ostettua pelkkää käsijarru vaijeria vaan pitää ostaa monta sataa maksava käsijarru moottori yhtenä pakettina.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuo on hyvä esimerkki siitä, miten auton suunnittelu pitää huolta jälkimarkkinoinninkin hyvinvoinnista. Rakenne on tarkoituksella suunniteltu sellaiseksi, että edullinen korjaaminen ei ole mahdollista. Koska kyseessä on perin harvoin tarvittava osa suhteellisen harvinaiseen automalliin, sitä tuskin ilmaantuu tarvikeliikkeiden varaosavalikoimiin

Kaikkiaan tarvikevaraosien ja niitä myyvien liikkeiden tulevaisuus näyttää huolestuttavalta. Suuret ketjut kuten Motonet myyvät tavaraa halvalla, mutta jos jotakin osaa ei ole luettelossa, tilanne on se, että sitä ei ole eikä tule. Palvelevat pikkuliikkeet etsivät osat vaikka mistä, mutta niiden määrä on huolestuttavasti vähentynyt.

Julkaistu: 19.9.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.