Tuulilasi

Kannattaako moottorinlämmittimen asentaminen?

Tapio Ketonen

Kysymys:

Minulla on BMW 645 vm. 2004. Siinä on 4,4-litrainen V8. Moottori käynnistyy hyvin pakkasestakin, mutta pitäisikö silti autoon asentaa moottorinlämmitin moottorin säästämiseksi?

Millaista öljyä siinä pitäisi käyttää talvioloissa?

Näytä vastaus

Vastaus:

Veekasit käynnistyvät yleensä aika herkästi, koska työtahdit seuraavat toisiaan neljänneskierroksen välein. Käynnistymisen takia auto siis ei tarvitse lämmitintä. Tuon moottorin ongelmana on, että sekä Calix että Defa tarjoavat siihen vain moottorin öljypohjaa lämmittäviä lämmittimiä, ja niiden teho on olematon. Niiden avulla ei moottoria saada lämpimäksi. Melkeinpä jättäisin hankkimatta ja asentamatta.

Parasta on käyttää ohuita synteettisiä öljyjä, joiden viskositeetti on 0W tai 5W. Niillä voitelua alkaa kylmälläkin kelillä toimia nopeasti. Mobil suosittelee Mobil 1 New Life 0W-40 tai Mobil Super 3000 X1 5W-40 -öljjyä.

Julkaistu: 17.12.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.