Tuulilasi

Kadonnut teho

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mikä voisi aiheuttaa moottorin ajoittaista tehottomuutta/ aaltoilevaa vetoa ? Kyseessä Avensis Verso 2.0 D4D vm. 2005, ajettu 140 000 km.Mikään tehopakkaus se ei ole koskaan ollutkaan, mutta nyt se vähäinenkin teho tuntuu olevan kateissa. Kiihdytettäessä täydellä kaasulla tuntuu kuin jokin “pidättelisi” vetoa ja kun kaasua nostaa hieman tuntuu kiihtyvyys paranevan.Ilmiö ei esiinny aina ja joskus veto on selvästi aaltoilevaa ( tulee esille ainoastaan reilusti kiihdyttäessä ja ns. normaaliajossa tehottomuutta ei huomaa). Huollettu merkkihuolloissa huolto-ohjelman mukaisesti. Mitään vikakoodeja ei ole ilmaantunut eikä korjaamolla ole osattu tehdä asialle mitään.Itse epäilen ilmamassa-anturia, mutta huollon mukaan se sytyttäisi moottorin häiriövalon. Syyksi tarjotaan sitä tavallista mallin ominaisuutta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Joku varmaan osaisi kertoa, miten pakokaasujen takaisinkierrätyksen tai siis sitä ohjaavan EGR-venttiilin ongelmat ilmenevät. Sehän voisi olla yksi syy tuohon tehon katoamiseen. Jos imuilman sekaan työnnetään liikaa pakokaasuja, moottori ei saa tarpeeksi palamiskelpoista ilmaa, ja silloinhan tehoa ei lähde normaaliin tapaan.

Julkaistu: 19.8.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.