Tuulilasi

Joskus lisäaine on hyväksi?

Kysymys:

Tuohon Ketosen lausumaan: “Mitään lisäaineita ei autojen polttonesteen joukkoon kannata eikä saakaan laittaa, autot on tarkoitettu kulkemaan tankkausletkusta tulevalla tavaralla”!Omassa ilmoitti että tarkista suuttimet ja meni “vikasietotilaan” eli kulku meni hitaaksi n. 70-80km/h. Kun en uskaltanut korpitaipaleelle pysähtyä niin nilkutin seuraavaan taajamaan ja pysähdyin varalta mäen päälle jotta ainakin “mäkitartilla” pääsen jatkaan kotia. Siinä sitten syttyi myös moottorin “häiriövalo” koska seokset oli tietenkin pielessä.

Kotona sitten purin “maskit” pois yms. esteet pois suuttimen päältä mutta pakkasessa en alkanut purkaan loppuun asti koska näytti niin vaikealta ja monimutkaiselta, olisi pitänyt purkaa “puoli konetta”! Niinpä ostin STP-suihkujen puhdistajaa hintaan 7€, laitoin tankkiin, tankkasin täyteen ja ajelin nelosella ja muilla “alivaihteilla” pari päivää jotta aine varmasti kulikisi suuttimien läpi. Tepsi ja ongelma poistui! Tuo aineen nimi voi olla väärin kirjoitettu ja lisäksi nollasin OBD-virheen. Nyt ajettu 3 kuukautta ja kulkine katsastettu.

Luin jostain että “viinapensa” tukkii helpommin suuttimia kuin normaali, varsinkin jos ajaa taajamassa alikierroksilla johon minä talvella kylläkin syyllistyin talvella lyhyellä työmatkalla. Eli aina lisämömmöt ei ole pahasta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuollainen lisäaineen lisääminen on paremminkin korjaustoimenpide, ainettahan käytetään kertaluontoisesti ja selvään vikaan. Tarkoitin lähinnä sitä, että normaalitilanteessa lisäaineita ei tarvita. Sama koskee myös esimerkiksi Forte-käsittelyä, jolla pyritään puhdistamaan moottorista sinne kerääntyneita karstoja. Tämäkin on korjaustoimenpide, joka toteutetaan korjaamolla ja kertaluonteisena.

Julkaistu: 30.4.2014