Tuulilasi

Jetta 1,4 TSI/DSG kaupunkiajo

Tapio Ketonen

Kysymys:

Viime vuoden lopulla hankittu Jetta 1,4 TSI/DSG 7-vaihteinen. Kaupunkiajo nopeusalueella 50-60 kmh on todella ikävän tuntuista ajoa. Autohan käyttää D-vaihdevalinnalla tuolla nopeusalueella 6-7 vaihdetta tasaisessa maastossa. Kierrosluku vaihtelee 1200-1300 r/min  Autossa tuntuu selvä värinä kuin olisi pyörän laakerit neliö kuulin. Kierrosluvun noustessa vaiva häviää mutta sitten ollaan jo yli 60 nopeuksissa.

En ole päässyt kokeilemaan toista samanlaista joten en tiedä onko ominaisuus. Aiempi Jetta jossa oli 6-vaihteinen DSG-laatikko ei moista tehnyt.

Auto oli huollossa kolmepäivää saamassa valohoitoa, ei auttanut. 

Talvella pakkasella kylmänä peruutettaessa vaihteisto “rytkyttää”

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuollainen käytös ei ole aivan poikkeuksellista noille DSG-vaihteistoille, olen kuullut tuollaisesta vaivasta ennenkin. Kaikesta huolimatta ainoa keino on sitkeästi valittaa viasta merkkikorjaamolle ja vaatia korjaamaan auto kuntoon. Kannattaa myös kirjata ylös tarkkaan, mitä ja milloin on käynyt korjaamolle valittamassa.

Ja jos vastaukseksi tulee, että kaikki ne noin toimivat, niin pyydäpä lausunto kirjallisena. Toimita sitten se allekirjoitettu lausunto tänne meille nähtäväksi. Voin luvata, että se tulee saamaan ansaitsemaansa julkisuutta niin netissä kuin lehdenkin sivuilla!

Julkaistu: 25.4.2012

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.