Tuulilasi

Jenkkiöljyt

Tapio Ketonen

Kysymys:

Aiemmassa kysymyksessä vastasit öljyjen sekoittuvuudesta sivulauseessa, että vanhat japanilaiset eivät ole niin kranttuja, sillä onhan niitä myyty Amerikassakin… Tämän tyylistä ilmaisua olen joskus aiemminkin kuullut ja mieleen tuleekin se, että onko siis Amerikassa käytettävät öljyt heikkolaatuisia, vai jättävätkö jenkkikuskit keskimäärin useammin öljyt vaihtamatta ja ajavat vaan… Olen tämäntasoista keskustelua kuullut ihmisiltä, jotka ovat siellä viettäneet aikaansa ja tuoneet autoja sieltä, mutta mitään faktaa en ole asiasta kuullut?

Näytä vastaus

Vastaus:

Eivät ne ole heikkolaatuisia, mutta vaatimukset ovat erilaisia. Euroopassa käytetään pienempiä moottoreita, joista puristetaan enemmän tehoa litraa kohti. Tilanne on USA:ssakin muuttumassa, sielläkin iskutilavuudet pienenevät, mutta teho säilyy korkeana. Asialla ei siis ole mitään tekemistä huollon laiminlyönnin kanssa. Toki vanhat matalaviritteiset ja reilusti mitoitetut moottorit kestävät paremmin sitä huonoa huoltoakin.

Julkaistu: 27.3.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.