Tuulilasi

Jarrunestesäiliö

Jarrunestesäiliö

Tapio Ketonen

Kysymys:

Hei,

Omistan Volkswagen Passat -98 auton ja mietin että missä autossani sijaitsee jarrunestesäiliö johon voisin lisätä ko. nestettä. Minulla ei ole auton ohjekirjaakaan joten olen hiukan hukassa. Löysin konepellin alta säiliön joka voisi olla hyvä ehdokas mutta en ole kuiten aivan varma, säiliö ei ollut kauhean suuri ja se oli läpinäkyvä ja sisällä oli keltaista nestettä. Säiliön korkki oli keltainen ja siinä on symbooli (O). Muut säiliöt olivat  tuulilasin pesunestesäiliö ja jäähdytin nestesäiliö.

Ilmeisesti myös jarrunesteletku on hajalla kun autoa käynnistäessä syttyi punainen (!) merkki ja kolme piippausta. Ja tosiaan, auto tiputtelee keltaista, hiukan kitkerän hajuista nestettä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Vie hyvä ihminen se auto pian mutta varovasti korjaamolle. Vuoto jarrujärjestelmässä on haudanvakava asia, se voi käydä hengen päälle. Pyydä sitten siellä korjaamolla näyttämään, missä se jarrunestesäiliö on. Minä en ryhdy antamaan turvallisuuden kannalta noin kriittisessä asiassa etäohjeita. Jos jarrut katoavat yllättäen, niin se voi johtaa hautajaisiin.

Julkaistu: 16.2.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.